Χυτά τεχνητά... απλά και γρήγορα από πολυουρεθάνη


Είπα να ασχοληθώ και με αυτό το αντικείμενο...

Έτσι , κάθισα διάβασα , είδα video , ξαναδιάβασα , ξαναματα είδα video.... όλα καλά αλλά από υλικά???
Τι υλικά θα έπρεπε να χρησιμοποιήσω?
Έτσι λοιπόν άρχισα να ψάχνομαι με υλικά που έβλεπα στα διάφορα βιντεάκια στο youtube...;Όλα αυτά λοιπόν ήταν πολυουρεθάνη μηδενικής φυσαλίδας ( πολύ ανθεκτικό υλικό μετά την χύτευση του ), που στην καλύτερη , το εμπλούτιζαν με σκόνη microspheres ή´ḿíćŕóbables η κάτι άλλο παρόμοιο υλικό που έκανε το μείγμα ελαφρύτερο ...
Υπέροχα όλα αυτά για τα ψαράκια που έφτιαχναν οι φίλοι μας οι βόριο Ευρωπαίοι για τα ποτάμια και τις λίμνες, αλλά και για το spining που δίνεις εσύ κίνηση στο τεχνητό σου. Αλλά τι γίνεται αν θέλεις το ψαράκι σου να διαχειριστεί κάποιον όγκο νερού?
Τι γίνεται αν ο όγκος του νερού που εκτοπίζει (ώστε να "πάρει" κίνηση ) είναι ασθενέστερος (ελαφρύτερος) του σώματος του τεχνητού?
Ε: ΤΌΤΕ ...ΑΠΛΆ ΔΕΝ ΠΑΊΡΝΕΙ ΚΊΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΧΝΗΤΌ ΠΛΈΕΙ ΣΑΝ ΑΓΓΟΎΡΙ στην καλύτερη περίπτωση.
Εκ των πραγμάτων λοιπόν η λύση ήταν προφανής :
Πειραματισμός
Πειραματισμός με χημικά υλικά (πολυουρεθανικά συμβατά μεταξύ τους ) με διαφορετικούς καταλύτες και σκόνες πλήρωσης.
Πολλές εργατοώρες καταναλώθηκαν σε χύτευση και δοκιμές πρόσμιξης και άλλες τόσες σε δοκιμές πλεύσης.


ΓΕΝΙΚΟΊ ΚΑΝΟΝΕΣ
1. Το ειδικό βάρος του συνολικού σώματος ( πλέον έρματος ) πρέπει να είναι μικρότερο από αυτό του νερού ( εάν είναι δυνατόν και πολύ μικρότερο της μονάδας)
2. Το έρμα να είναι το δυνατόν μικρότερο που θα ζύγιζε το τεχνητό ( ελαφρύ έρμα επιτρέπει περισσότερη κίνηση στο τεχνητό )
3. Οι σαλαγκιές θα πρέπει να είναι το δυνατόν πιο ελαφριές και δυνατές.
4. Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δοθεί και στη ποιότητα του ασταριού που θα χρησιμοποιήσουμε σαν υπόστρωμα της βαφής αφού στα πολυουρεθανικά υλικά η πρόσφυση είναι ιδιαίτερα προβληματική.
 Οι λοιποί κανόνες είναι οι ίδιοι με τε ξύλινα ...

Έτσι λοιπόν, κατόπιν πολλών πειραματισμών τα καλύτερα αποτελέσματα τα πήρα με πολυουρεθάνη μικρής φυσαλίδας σε πρόσμιξη με αυτήν της μηδενικής. Το ποσοστό είναι 50% με 50% αλλά αυτό ποικίλει ανάλογα με του υλικού την κατασκευάστρια εταιρία (Της πολυουρεθάνης).
Σε κάθε περίπτωση ο ενδιαφερόμενος δεν γίνεται να αποφύγει να είναι και πειραματιζόμενος κατα ένα βαθμό.

Μία άλλη ιδιαιτερότητα της κατασκευής τεχνητών με χημικά υλικά είναι η χρήση καλουπιού. Το καλύτερο και το πλέον εύκολο για όλη την διαδικασία είναι η κατασκευή καλουπιού σιλικόνης.
Αυτό μπορεί ο καθένας να ανατρέξει σε βιντεάκια που έχουν πολλοί ιδιώτες αλλά και εταιρίες ανεβάσει στο YOUTUBE όπως αυτό: https://www.youtube.com/watch?v=I597MTB9oDY&t=158s

Επίσης θα χρειαστείτε απο-κολλητικό για το εύκολο ξεκαλούπωμα

και λάδι σιλικόνης για την συντήρηση του καλουπιού ώστε να έχει την δυνατότητα χύτευσης μεγαλύτερου αριθμού αντιγράφων (τεχνητών).


  Εν κατακλείδι ... αν όλα αυτά τα λάβει κάποιος υπόψιν του θα έχει την δυνατότητα γρήγορης και εύκολης κατασκευής λούρων ΑΛΛΆ... ΣΕ ΚΑΜΊΑ ΜΑ ΚΑΜΊΑ ΠΕΡΊΠΤΩΣΉ ΔΕΝ ΠΡΌΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΆΡΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΡΆΣΗ ΤΟΥ ΞΎΛΙΝΟΥ.

Αυτή βέβαια είναι καθαρά προσωπική μου γνώμη 😃.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου